top of page


 

Alla talar om hållbarhet, men vad innebär det i praktiken? För att kunna förändra sin livsstil måste man veta vad man ska göra och på vilket sätt. Många tänker t.ex. på återvinning när vi talar om att leva hållbart. Att handla rättvisemärkt och att inte resa mer än nödvändigt. Och visst är allt detta jätteviktigt. Vårt jordklot vi lever på är det värdefullaste vi har.

Men många glömmer bort att agera på ett långsiktigt sätt när det gäller dem själva. Hur kan just du bli mer hållbar på sikt? Att ta hand om dig själv och ge dig vad du och din kropp behöver är en bra grund!

Med små enkla förändringar i din vardag kan du skapa stor förändring för dig själv över tid! Det handlar om att ta hand om din kropp, att träna den så den orkar längre, att äta hälsosammare och att inte minst ge dig pauser som vi alla behöver, men få unnar sig.

Maria är utbildad inom kost, näring och hälsa. Låt henne hjälpa dig att se över hur just du kan ge dig själv den prioritet du förtjänar.

VAD ÄR HÅLLBAR LIVSSTIL?

VARFÖR YOGA?

COACHING

Om IKIGAI

En av de modeller jag använder för att förtydliga kärnan är IKIGAI.

Modellen skapar balans och kraft!

Hur kan vi, med utgångspunkt från vår passion, kunskap, omvärld, bidra till att göra världen bättre? Och att må bättre själva!

Modellen vi arbetar med för att hjälpa till att hitta en verksamhets högre syfte är Ikigai. IKIGAI är japanska och brukar översättas med ”anledningen till att vara” eller ”anledningen till att stiga upp varje morgon”.

IKIGAI är en gammal japansk filosofi som handlar om att hitta meningen med sitt liv. 

Modellen bygger på att förena en persons eller verksamhets passion, kompetens, yrke och omvärld. Alla delar behöver vara med och det behöver finnas en balans mellan de olika delarna. Där alla delar förenas hittar man det högre syftet och basen för hållbar tillväxt och lönsamhet. 

IKIGAI enligt svenska akademiens ordlista: ”upplevelse av att tillvaron är meningsfull”

bottom of page